fbpx ...

Solcellsbatterier

Gör det möjligt att använda billig el när elen är dyr. Den perfekta följeslagaren för dina solpaneler.

→ 50% skattreduktion, vilket passar dig?

→ Varför batteri?

→ Batteri

50% skattereduktion på solcellsbatterier

När du köper ett solcellsbatteri med installation till ditt hem har du rätt till en skattereduktion på 50%.

Jämför våra batterier och hitta det bästa för ditt solcellsystem.

Varför komplettera med batteri?

 

Att komplettera sin solcellsanläggning med ett batteri är en smart åtgärd för att få ut mer gratis el av sina solceller. Ett batteri ger även andra möjligheter att kunna spara eller köpa el vid lågt elpris från elnätet eller nyttja backupström vid strömavbrott.

Att öka egenanvändningen av sin solel kommer vara betydelsefullt när stödsystemen avskaffas och i takt med att elpriserna fortsätter stiga. Att solceller + batteri är en försäkring mot full exponering av stigande elpriser lärde man sig uppskatta redan sommaren 2021, men även nu när elpriset rusat långt bortom vad som varit ett normalt elpris historiskt. Att låta batteriet tankas upp dagtid och driva hemmet med billig el kvällstid tror vi kommer vara standard i framtiden. Men varför vänta tills dess?

Villabatterier

Sungrow solcellsbatteri

 

Sungrow SBR-högspänningsbatterier utnyttjar litiumjärnfosfatceller (LFP), som anses vara den mest säkra och hållbara formen av batterikemi tillgänglig. Dessa batterier är också fria från kobolt, vilket ytterligare ökar deras hållbarhet. Den modulära, kompakta och plug-and-play-designen av Sungrow SBR-batteriseten erbjuder en flexibel kapacitet på 9,6-102,4 kWh. De trefasiga hybrid-energilagringsväxelriktarna från Sungrow kan seriekopplas och fungera med effektomfattningen 5-50 kW. Dessutom imponerar dessa set med hög effektklass, med en toppeffekt på 6,57 kW från endast 3 moduler och en imponerande 17,5 kW topp från 8 moduler.

aSolar erbjuder olika storlekare på SunGrows solcellsbatterier

Solax Power

 

Solax-batterierna utgör en pålitlig och avancerad energilagringslösning som är konstruerad för att optimera din energianvändning och sänka dina elkostnader. Genom att använda Solax-batterierna kan du effektivt lagra överflödig solenergi, som produceras av dina solceller, för att sedan använda den vid behov, exempelvis när solen inte skiner eller under perioder med hög efterfrågan. Detta gör din energiförsörjning både mer hållbar och kostnadseffektiv.

BYD

 

BYD-batteriet är uppbyggt i moduler, vilket möjliggör en enkel anpassning genom att man lätt kan lägga till det önskade antalet moduler. Vanligtvis ligger det normala kapacitetsbehovet för svenska villor mellan 14-19 kWh (5-8 moduler), baserat på den elförbrukning som sker under nattetid. En betydande egenskap i svenska förhållanden är att BYD HVM kan leverera en toppeffekt på cirka 10 000 W över tre faser när det samverkar med växelriktare från Sungrow, Goodwe och liknande. Det innebär att batteriet framgångsrikt kan matcha effektbehovet för högeffektsförbrukare som induktionshällar och värmepumpar.

Emaldo Batteri

Emaldo Power Core representerar en komplett energihanteringslösning för hemmet, sammanfogande vår specialanpassade högpresterande växelriktare, modulära batteripowerboxar, Bluetooth®- och Wi-Fi-anslutning samt en dedikerad typ 2-laddare för elfordon, allt i en stilren enhet.

Med en smart allt-i-ett-design eliminerar Emaldo Power Core behovet av flera separata enheter, vilket inte bara minskar utrymmeskraven avsevärt utan också möjliggör den snabbaste installationsprocessen inom branschen.

Den modulära designen gör det möjligt att expandera batterikapaciteten genom att enkelt lägga till våra 3,1 kWh-batterilådor, vilket möter en mängd olika energibehov. För de som strävar efter ännu större kapacitet kan systemet enkelt parallellkopplas för att skapa ett imponerande 86 kWh-system. Med Emaldo Power Core får du en flexibel och kraftfull lösning för att uppfylla dina hemmets energibehov.

Flera lösningar till batterilagring

 

Användningen av batterilager sträcker sig över olika ändamål. På aSolar håller vi som grundprincip att det alltid, dygnet runt, bör utnyttjas för det som för tillfället är mest ekonomiskt fördelaktigt. Det kan inkludera att minska effekttoppar under vissa timmar och balansera det svenska elnätet under andra. Vi på aSolar tar ett helhetsansvar för våra installationer. Vi övervakar våra system noggrant, söker avvikelser och agerar snabbt om vi identifierar något som är fel eller har potential att bli det. Hos oss får du en komplett produkt där vi har personalen från projektering till drift, övervakning och service.

Solceller

Följ med oss på resan till ett hållbart samhälle med kraften från solen. För din sinnesfrid erbjuder vi komplett installation av dina solpaneler och endast produkter med lång garanti.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.