Solel, så här funkar det
Solcellerna fångar upp solens strålar och omvandlar dem till elektricitet i form av likström. Denna likström transformeras sedan till växelström genom en växelriktare, den enda komponenten som inte är placerad på taket utan istället installeras på en lämplig plats som grovkök eller pannrum. Växelriktaren ansluts sedan till husets vanliga elcentral, som i sin tur är ansluten till elnätet. Ett solelsystem kräver inte vatten, och därmed behövs varken ackumulatortank eller pumpstation.
Den producerade elektriciteten från solcellerna används primärt direkt i det egna huset. Eventuellt överskott säljs för närvarande tillbaka till elnätet, eftersom lagring av överskottet inte är ekonomiskt fördelaktig. Solenergin används då av grannar när de köper el från sina leverantörer.
Så mycket ström kan du utvinna i Stenungsund
Mängden kilowattimmar (kWh) som kan genereras med solenergi beror på geografisk placering, antalet solpaneler, taklutning, och väderstreck. Effekten kan också påverkas av skuggning från träd, flaggstänger, TV-antenner, etc. Solpanelerna monteras vanligtvis på taket med hjälp av takfästen och aluminiumskenor. Våra solcellspaket är lämpliga för installation på villor och byggnader med olika typer av takmaterial, såsom tegeltak, plåttak, falsat plåttak och papptak.