fbpx

Solcellsbatteri & Växelriktare Skövde

Gör det möjligt att använda billig el när elen är dyr. Den perfekta följeslagaren för dina solpaneler.

→ Varför batteri?

→ 50% skattreduktion, vilket passar dig?

→ Batteri

→ Växelriktare

Hybrid

Hybridbatterisystemet använder samma växelriktare för att styra solpanelerna och batteriet. Detta sparar både utrymme och pengar. För att maximera effektiviteten laddas batteriet direkt från solpanelerna. Vi erbjuder ett flexibelt hybridbatterisystem som kan lagra 5kWh till 30kWh.

Fristående

Batterisystem som fungerar oberoende av din växelriktare. Detta är den perfekta lösningen om du vill förnya ditt solcellsbatteri eller om du vill ha en specifik växelriktare. Vårt allt-i-ett-batteri är en effektiv lösning som maximerar energilagringen i ett elegant skåp.

Bli självförsörjande i Skövde

Jämför hur självförsörjande du kan vara med våra olika solceller. Beräknad självförsörjning för ett system med en årskapacitet på 10 000 kWh och en systemstorlek på 8,8 kWp.

50% skattereduktion på solcellsbatterier i Skövde

När du köper ett solcellsbatteri med installation till ditt hem har du rätt till en skattereduktion på 50%. Jämför våra batterier och hitta det bästa för ditt solcellsystem.

Solcellsbatterier gör det möjligt att använda solenergin när solen inte lyser

Varför komplettera med batteri?

Att komplettera sin solcellsanläggning med ett batteri är en smart åtgärd för att få ut mer gratis el av sina solceller. Ett batteri ger även andra möjligheter att kunna spara eller köpa el vid lågt elpris från elnätet eller nyttja backupström vid strömavbrott.

Att öka egenanvändningen av sin solel kommer vara betydelsefullt när stödsystemen avskaffas och i takt med att elpriserna fortsätter stiga. Att solceller + batteri är en försäkring mot full exponering av stigande elpriser lärde man sig uppskatta redan sommaren 2021, men även nu när elpriset rusat långt bortom vad som varit ett normalt elpris historiskt. Att låta batteriet tankas upp dagtid och driva hemmet med billig el kvällstid tror vi kommer vara standard i framtiden. Men varför vänta tills dess?

Våra Batterier i Skövde

Sungrow har utvecklat ett batteri som är kompatibelt med sina egna hybridväxelriktare och som kan användas för att lagra överskott av energi från solceller. Batteriet är modulbaserat, vilket gör det möjligt att bygga ut det allt eftersom behovet av energilagring ökar. I grundutförandet består batteriet av tre moduler som tillsammans har en lagringskapacitet på 9,6 kWh. Varje modul har en kapacitet på 3,2 kWh, vilket ger användarna möjlighet att anpassa storleken på batteriet efter deras individuella behov.

Sungrow är en av världens främsta tillverkare av växelriktare och har nu expanderat sin produktportfölj med detta batteri. Det är uppenbart att det finns ett stort intresse för att lagra energi från solceller, och Sungrows batteri har redan blivit en stor succé på den svenska marknaden. Genom att erbjuda en lösning som är prisvärd och lätt att använda, har Sungrow banat väg för en framtid där solceller och batterier är en helt naturlig kombination.

aSolar erbjuder olika storlekare på SunGrows solcellsbatterier

Solax batterier är en pålitlig och avancerad lösning för energilagring som är utformad för att optimera din energianvändning och minska dina elkostnader. Med Solax batterier kan du lagra överskott av solenergi som genereras av dina solceller och använda den när solen inte skiner eller under hög efterfråganstid, vilket gör din energiförsörjning mer hållbar och kostnadseffektiv.

BYD’s batteri är modulärt vilket gör att man enkelt kan komplettera med det antal moduler som behövs. Normalt kapacitetsbehov för svenska villor är ca 14-19 kWh kapacitet (5-7 moduler) baserat på förbrukad el nattetid. Den viktigaste egenskapen för svenska förhållanden är att BYD HVM klarar av att mata ut en toppeffekt på ca 10000W fördelat på tre faser när den arbetar tillsammans med växelriktare från Sungrow, Fronius mfl. Det betyder att den kan matcha det effektbehov som högeffekts-förbrukare som induktionshällar, värmepumpar mm har.

 • Modular and scalable
 • For applications 10kW to 1 MW
 • Compact energy storage
 • Fast response (charge to discharge)
 • Integrated & battery inverter solution
 • Wide range of functions
 • Galvanically isolated AC to DC
 • 48V battery voltage for ease of service

Våra växelriktare i Skövde

Sungrow hybrid växelriktare är en typ av växelriktare som kombinerar en batteriladdare med en växelriktare i en och samma enhet. Detta gör att den kan användas för att lagra solenergi i ett batteri och sedan använda den för att driva hushållsapparater och andra elektriska apparater.

Sungrow hybrid växelriktare finns i olika storlekar och effekter, så att du kan hitta en som passar dina behov. De är också relativt enkla att installera, vilket gör dem till ett bra alternativ för både hemägare och företag.

Här är några av de viktigaste funktionerna hos Sungrow hybrid växelriktare:

 • Kombinerar en batteriladdare med en växelriktare i en och samma enhet.
 • Låter dig lagra solenergi i ett batteri.
 • Kan användas för att driva hushållsapparater och andra elektriska apparater.
 • Finns i olika storlekar och effekter.
 • Är relativt enkla att installera.

Solax Power-batterierna finns i en mängd olika storlekar och kapaciteter, så att du kan hitta det perfekta batteriet för dina behov. Batterierna kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive:

 • Lagring av solenergi
 • Nödströmsförsörjning
 • Förbättring av energieffektiviteten
 • Nätbalansering

Solax Power-batterierna är välkända för sin höga kvalitet och tillförlitlighet. De är också relativt prisvärda, vilket gör dem till ett bra val för hemmabrukare och småföretag.

Här är några av de viktigaste fördelarna med Solax Power-batterier:

 • Hög kvalitet och tillförlitlighet
 • Lång livslängd
 • Säker och pålitlig batterityp
 • En mängd olika storlekar och kapaciteter
 • Prisvärda

Om du letar efter ett pålitligt och prisvärt batterisystem för dina solenergibehov är Solax Power ett bra alternativ att överväga.

Solceller

Följ med oss på resan till ett hållbart samhälle med kraften från solen. För din sinnesfrid erbjuder vi komplett installation av dina solpaneler och endast produkter med lång garanti.